Büfé nyitás feltételei 2015.

bufe-szendvics

Összefoglaltuk a büfényitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket

A büfék egyedi ételválasztéka, kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek  az engedélyezéshez. Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!

Kialakítási követelmények

Üzlethelyiség

  • Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése

Üzemi rész technológiai kialakítása

  • Kétfázisú mosogató, kézmosó (vendég edényekhez) vagy eldobható edények használata
  • Zöldség előkészítő (kétfázisú mosogató, kézmosó) vagy konyhakész zöldség használata
  • Húselőkészítő (kétmedencés mosogaó, kézmosó) vagy konyhakész hús használata
  • Konyha vagy látványkonyha: (főző, sütő berendezések, munkaasztalok, feltéthűtők, előkészített alapanyag hűtő)
  • Raktározás: rekeszes, hűtős, polcos tárolás (bontott italok, tejtermékek, alapanyagok szakosított tárolása)

Eladótér

  • Belépős
  • Vendég WC:
    • Állófogyasztás esetén: nem kötelező
    • Helyben fogyasztás 10 főig: 1 db
    • Helyben fogyasztás 10 fő felett: külön férfi-női

Személyzeti helyiségek

  • Tusoló 5 fő felett
  • Öltöző szekrény minden esetben
  • WC előtérrel, kézmosóval
  • Takarítási vízvételi hely

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Külön engedély kérelem a hatósághoz
  5. Nyitás
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok 

  • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése 
  • Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által) 1 fő munkavállalótól
  • Alkalmazott esetén ezen felül:
    • Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
    • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
    • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
    • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként

Általános munkahelyi feltételek

  • Munkaköri leírások
  • Munkaszerződések
  • Dohányzási szabályozás
  • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása

Telefonos tanácsadás

Ha konkrét dokumentációra, segítségre van szüksége, vagy az üzlet nyitásával kapcsolatban vár megbízható tanácsot, keresse bátran szaktanácsadónkat telefonon!

Gosztonyi Zsuzsa

(+36 20) 312 68 92

Helyszíni tanácsadás

Mindezeket a teendőket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a megfelelést garantálja egy tapasztalt mérnök- szaktanácsadónk munkája.
Tanácsadásunk alkalmával részletes ismereteket kap arról, hogy:

  • mit alakítson át az üzleten, hogy megfeleljen az előírásoknak
  • az adott üzletben mit szeretne és mit lehet forgalmazni
  • milyen lépései vannak az engedélyezésnek
  • Technológiai módosításnál, mikor, kihez forduljon
  • milyen higiéniai feltételeket kell biztosítania
  • tájékoztatást kap a mindennapi munkavégzés hatósági szabályairól
  • milyen dokumentációkra lesz szüksége és mikor, stb...

Jelentkezzen most!

Kötelező
Kötelező
Kötelező