Étterem nyitás feltételei 2015-2019

Összefoglaltuk az étterem nyitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket

Az éttermek egyedi ételválasztéka, kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek  az üzlet nyitási engedélyezéséhez. Az engedélyhez szükséges dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!

Kialakítási követelmények

Üzlethelyiség, vendégtér

  • Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
  • Helyben fogyasztás 10 főig – 1 db vendég WC
  • Megfelelő  darabszámú elkülönített technológiai helyiség megléte
  • stb.

Konyha technológiai kialakítása

  • Megfelelő számú mosogató, kézmosó biztosítása 
  • Zöldség, tojás, hús előkészítő biztosítása vagy külön erre vonatkozó megfelelő HACCP szabályozás kialakítása
  • Konyha Főző-sütő berendezések, előkészítő asztalok, vízvételi hely, ételmintás hűtő, adagolórész kialakítás
  • Raktározás Szárazáru, italáru és göngyöleg, hűtők, moslék tároló, használt sütőzsiradék tároló stb.

Személyzeti helyiségek

  • öltöző biztosítása, tusoló
  • WC előtérrel kézmosóval stb.

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Külön engedély kérelem a hatósághoz
  5. Nyitás
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok 

  • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése 
  • Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által)
  • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
  • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként

Általános munkahelyi feltételek

  • Munkaköri leírások
  • Munkaszerződések
  • Dohányzási szabályozás
  • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
  • Munkavédelmi feladatok megoldása
  • Tűzvédelmi szabályzat és kiürítési terv készítése (csak képesített szakember által)

Telefonos tanácsadás

Ha konkrét dokumentációra, segítségre van szüksége, vagy az üzlet nyitásával kapcsolatban vár megbízható tanácsot, keresse bátran szaktanácsadónkat telefonon!

Gosztonyi Zsuzsa

(+36 20) 312 68 92

Helyszíni tanácsadás

Mindezeket a teendőket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a megfelelést garantálja egy tapasztalt mérnök- szaktanácsadónk munkája.
Tanácsadásunk alkalmával részletes ismereteket kap arról, hogy:

  • mit alakítson át az üzleten, hogy megfeleljen az előírásoknak
  • az adott üzletben mit szeretne és mit lehet forgalmazni
  • milyen lépései vannak az engedélyezésnek
  • Technológiai módosításnál, mikor, kihez forduljon
  • milyen higiéniai feltételeket kell biztosítania
  • tájékoztatást kap a mindennapi munkavégzés hatósági szabályairól
  • milyen dokumentációkra lesz szüksége és mikor, stb...

Jelentkezzen most!

Kötelező
Kötelező
Kötelező