Étterem nyitás feltételei 2015-2019
Az éttermek egyedi ételválasztéka, kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az üzlet nyitási engedélyezéséhez. Az engedélyhez szükséges dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!
Kialakítási követelmények
Üzlethelyiség, vendégtér
- Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
- Helyben fogyasztás 10 főig – 1 db vendég WC
- Megfelelő darabszámú elkülönített technológiai helyiség megléte
- stb.
Konyha technológiai kialakítása
- Megfelelő számú mosogató, kézmosó biztosítása
- Zöldség, tojás, hús előkészítő biztosítása vagy külön erre vonatkozó megfelelő HACCP szabályozás kialakítása
- Konyha Főző-sütő berendezések, előkészítő asztalok, vízvételi hely, ételmintás hűtő, adagolórész kialakítás
- Raktározás Szárazáru, italáru és göngyöleg, hűtők, moslék tároló, használt sütőzsiradék tároló stb.
Személyzeti helyiségek
- öltöző biztosítása, tusoló
- WC előtérrel kézmosóval stb.
Engedélyek, dokumentáció
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- Termékkör megjelölés
- Nyitvatartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Külön engedély kérelem a hatósághoz
- Nyitás
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
- Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
- A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése
- Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által)
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
- Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként
Általános munkahelyi feltételek
- Munkaköri leírások
- Munkaszerződések
- Dohányzási szabályozás
- Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása
- Munkavédelmi feladatok megoldása
- Tűzvédelmi szabályzat és kiürítési terv készítése (csak képesített szakember által)
Telefonos tanácsadás
Helyszíni tanácsadás
Mindezeket a teendőket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a megfelelést garantálja egy tapasztalt mérnök- szaktanácsadónk munkája.
Tanácsadásunk alkalmával részletes ismereteket kap arról, hogy:
- mit alakítson át az üzleten, hogy megfeleljen az előírásoknak
- az adott üzletben mit szeretne és mit lehet forgalmazni
- milyen lépései vannak az engedélyezésnek
- Technológiai módosításnál, mikor, kihez forduljon
- milyen higiéniai feltételeket kell biztosítania
- tájékoztatást kap a mindennapi munkavégzés hatósági szabályairól
- milyen dokumentációkra lesz szüksége és mikor, stb...