Bolt nyitás feltételei 2015-2019

bolt-elelmiszer-polc

Összefoglaltuk a boltnyitáshoz általában szükséges dokumentációs és üzletkialakítási teendőket, követelményeket

A boltok egyedi kínálata, kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek  az engedélyezéshez. Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!

Olyan üzletek tartoznak ide, ahol jellemzően csemegepultot, pékáru pultot alakítanak ki. Tejterméket, csomagolt élelmiszert, háztartási vegyiárut, italárut, állateledelt, zöldséget és gyümölcsöt önkiszolgálással értékesítenek.

Kialakítási követelmények

Üzlethelyiség

  • Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése

Technológiai kialakítás

  • Előkészítő csemegeáruhoz:
    Kétfázisú mosogató, kézmosó
  • Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
    • cukrászsütemény pult
    • szakosított csemegepult
    • cseppfertőzés mentes pékáru pult
    • szakosított mérlegek
    • függesztett füstöltáru tárolás
    • szakosított eladótéri áru elhelyezés
    • jelölések biztosítása
  • Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
    • vegyiáru raktár,
    • élelmiszer raktár,
    • zöldség raktár

Eladótér

  • Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával

Személyzeti helyiségek

  • Öltöző szekrény
  • Tusoló 5 fő felett
  • WC előtérrel, kézmosóval

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

  1. Termékkör megjelölés (vegyiáru, dohánytermék engedélyköteles)
  2. Nyitvatartás megjelölés
  3. Regisztráció kiadása
  4. Nyitás
  5. Külön engedély kérelem a hatósághoz (tejtermék, hentesáru, cukrászsütemény)
  6. 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok 

  • Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)
  • Egyszerűsített HACCP alkalmazása (csak képesített szakember által)
  • Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)
  • A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése 
  • Munkavédelmi kockázatbecslés 1 fő munkavállalótól
  • Alkalmazott esetén ezen felül:
    • Munka- és tűzvédelmi oktatások szervezése
    • Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
    • Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)
    • Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)

Általános munkahelyi feltételek

  • Munkaköri leírások
  • Munkaszerződések
  • Dohányzási szabályozás
  • Munkaügyi és könyvelési feladatok megoldása

Telefonos tanácsadás

Ha konkrét dokumentációra, segítségre van szüksége, vagy az üzlet nyitásával kapcsolatban vár megbízható tanácsot, keresse bátran szaktanácsadónkat telefonon!

Gosztonyi Zsuzsa

(+36 20) 312 68 92

Helyszíni tanácsadás

Mindezeket a teendőket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a megfelelést garantálja egy tapasztalt mérnök- szaktanácsadónk munkája.
Tanácsadásunk alkalmával részletes ismereteket kap arról, hogy:

  • mit alakítson át az üzleten, hogy megfeleljen az előírásoknak
  • az adott üzletben mit szeretne és mit lehet forgalmazni
  • milyen lépései vannak az engedélyezésnek
  • Technológiai módosításnál, mikor, kihez forduljon
  • milyen higiéniai feltételeket kell biztosítania
  • tájékoztatást kap a mindennapi munkavégzés hatósági szabályairól
  • milyen dokumentációkra lesz szüksége és mikor, stb...

Jelentkezzen most!

Kötelező
Kötelező
Kötelező